gototopgototop
Почетна страна Актуелно Архива из 2011. године
15. децембар 2011.
Пола века Завода за васпитање Ниш

 

 

Установа за васпитање омладине у Нишу обележава 50 година рада, а Свечана Академија посвећења обележавању вредног јубилеја одржаће се 23. децембра 2011. године.


Биће то прилика да се подсетимо досадашњег пређеног пута и да се трасирају нове перспективе у развоју третмана младих у сукобу са законом.


...

 
13. децембар 2011.
Пројекат "Успостављање и примена система лиценцирања пружалаца услуга у систему социјалне заштите Србије"

 

 

Министарство рада и социјалне политике представља пројекат "Успостављање и примена система лиценцирања пружалаца услуга у систему социјалне заштите Србије".

. . . ..............................................

 

pdf-321 Преузмите документ

 

...

 
12. децембар 2011.
20 година рада Градског центра за социјални рад Београд

 

 

У хотелу "Континентал" се 15. децембра 2011. године организује стручни скуп, којим Градски Центар за социјални рад Београд обележава значајан јубилеј.

. . . ..............................................

 

pdf-321 Преузмите дневни ред овог стручног скупа

 

...

 
7. децембар 2011.
50 година рада Савеза МНРО Србија

 

 

У Београду ће се обележити вредан јубилеј, пола века постојања и деловања Савеза МНРО Србије. Свечаност ће се одржати 15. децембра 2011. године у Новобеоградском хотелу Тулип Ин Путник.

. . . ..............................................

 

pdf-321 Дневни ред

 

...

 
5. децембар 2011.
Унапређење статистичке праксе, Кодекс праксе европске статистике

 

 

У Београду је 2. децембра 2011. године одржан стручни скуп који у фокусу има разматрање могућности унапређења статистичке праксе у Србији, а у светлу Кодекса праксе европске статистике, препорука усвојених 2005. године. Овај стручни скуп су организовали Републички завод за статистику и Тим за социјалну укљученост и смањење сиромаштва при Кабинету Потпредседника Владе.

. . . ..............................................

 

pdf-321 Агенда

 

...

 
29. новембар 2011.
80 година рада Центра за породични смештај деце у Милошевцу

 

 

Центар за породични смештај деце "Рада Ђулић Младеновић Црна" из Милошевца обележава 80 година рада и прихвата деце без родитељског старања. Овај изузетно вредни јубилеј биће обележен 8. децембра 2011.


Том приликом ће колектив Центра за породични смештај уприличити свечаност на којој ће бити приказан и филм о овом посебном месту и установи социјалне заштите, а биће и додељене Захвалнице истакнутим сарадницима и институцијама који су уткали своје енергије у ових 8 деценија рада и допринели осамостаљивању великог броја деце и малдих без родитељског старања са подручја Србије.

 

...

 
28. новембар 2011.
ФИЦЕ Србија на Златибору

 

 

ФИЦЕ Србија на Златибору у Студентском одмаралишту од 7. до 9. децембра одржава VIII Стручни скуп.   . . . ..............................................

 

pdf-321 Програм рада

 

...

 
28. новембар 2011.
Стручни скуп у Крагујевцу

 

 

У Крагујевцу, 1. и 2. децембра 2011. године биће одржан стручни скуп у организацији Асоцијације Центара за социјални рад на тему: Искуства у примени Закона о доступности информација од јавног значаја и заштити података о личности.


sum

 

...

 
14. новембар 2011.
Унапређење Локалних социјалних услуга

 

 

У току је јавни позив организацијама цивилног друштва усмерен на развијање и унапређење локалних социјалних услуга.


pdf-321 Конкурс

 

 

...

 
7. новембар 2011.
"Хуманас" у Врњачкој Бањи

 

 

У Врњачкој Бањи састанак Мреже Хуманас - на дневном реду анализа политика према старијима.   . . . ..............................................

 

pdf-321 Програм рада

 

...

 
2. новембар 2011.
Електронски магазин "Живот заједно"

 

 

Градски центар за социјални рад Београд покренуо је електронски магазин "Живот заједно" у жељи да Вас информише о томе како ради и функционише институција чије услуге користи око 80.000 људи.
У овом магазину можете пронаћи и савете стручњака о томе како да Ви и Ваши ближњи остварите своја права из области социјалне заштите и лакше прескочите лествице које живот понекада поставља.

 

pdf-321 Магазин "Живот заједно"

 

...

 
21. октобар 2011.
Интелектуални потенцијал Србије у трећем животном добу

 

 

У организацији Института за политичке студије и Геронтолошког друштва Србије, у Београду ће се 27. и 28. октобра 2011. одржати научни скуп на тему "Интелектуални потенцијал Србије у трећем животном добу".

 

Обавештења о овом скупу на којем ће говорити еминентни стручњаци можете добити на тел/факс 011-3231-950 или на маил: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

...

 
21. октобар 2011.
Октобарски сусрети у Нишу

 

 

У оквиру обележавања 50 година рада Центра за социјални рад у Нишу, традиционални ОКТОБАРСКИ СУСРЕТИ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ ће се одржати 27. и 28. октобра 2011. године.

 

pdf-321 Позивно писмо

 

...

 
11. октобар 2011.
Округли сто у Крагујевцу

 

 

У оквиру обележавања 50 година постојања, Центар за социјални рад Крагујевац организује округли сто посвећен развоју дневних боравака за младе са проблемима понашања. Скуп ће се одржати у Крагујевцу, 14. октобра 2011. године у згради Скупштине града Крагујевца.

 

pdf-321 Програм округлог стола

 

...

 
13. септембар 2011.
Превод документа Стратегија "Европа 2020."

 

 

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва при Кабинету потпредседника Владе за европске интеграције припремио је превод документа Стратегија "Европа 2020.", као и кључних иницијатива "Млади у покрету" и "Унија иновација". Овим документима можете приступити на страни Стратешка и друга документа Европске уније. Надамо се да ће ова документа на квалитетан начин допринети раду ваших организација и институција.


Такође, позивамо вас да приступите примерима добре праксе у области социјалног укључивања и смањења сиромаштва на страни Социјално укључивање - Успешни примери . Позивамо вас да нам редовно достављате информације о примерима добре праксе које реализујете у току вашег рада, како бисмо што већем броју партнера представили активности које на локалном нивоу доприносе бољем и квалитетнијем животу наших суграђана.

 

pdf-321 Стратешка и друга документа Европске уније

pdf-321 Социјално укључивање - Успешни примери

 

...

 
13. септембар 2011.
Интернет курс - Социјално укључивање и смањење сиромаштва

 


Интернет курс о социјалном укључивању је доступан за јавност од почетка марта 2011. године на интернет адреси www.inkluzijakurs.info. Курс је приредила организација SeConS за потребе Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва.


Курс треба да омогући развој знања и компетенција различитих актера о социјалном укључивању и тиме допринесе успешнијем прилагођавању институционалног оквира, политика и практичног деловања у области смањења сиромаштва и социјалног укључивања стандардима Европске уније.
Курс је бесплатан и састоји се од седам модула знања, а намењен је различитим корисницима: доносиоцима одлука, запосленима у државној управи, представницима и представницама централних и локалних власти и институција, невладиних организација, студентима и студенткињама, стручним круговима и најширој заинтересованој јавности.


Полазници курса могу своје знање проверити и на завршном тесту, уколико то желе, а након успешног полагања теста могу одштампати и сертификат који о том успеху сведочи. Курс се може користити и само информативно, без обавезе усвајања знања и полагања теста.

Израда курса финансирана је средствима Швајцарске агенције за развој и сарадњу и Министарства спољних послова Краљевине Норвешке.

 

...

 
6. септембар 2011.
Стручни скуп "Примена закона о социјалној заштити"

 


Поштоване колеге,

 

Позивамо Вас на семинар који организује Удружење послодаваца установа социјалне заштите Републике Србије у сарадњи са Министарством   рада и социјалне политике

 

Семинар ће бити одржан у периоду од 16.09.2011. - 18.09.2011. године у Хотелу ”Бреза” у Врњачкој Бањи.

 

Тема семинара – ПРИМЕНА ЗАКОНА О СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ.

 

pdf-321 Програм рада

 

...

 
5. септембар 2011.
"Новосадски сусрети"

 

 

Удружење здравствених радника Геронтолошког центра Нови Сад и Удружење послодаваца установа социјалне заштите старих и одраслих лица Војводине организују међународно саветовање.


Ради се о континуираној едукацији здравствених радника и здравствених сарадника, а овај једнодневни семинар ће се одржати 23.9.2011. од 9,30 сати у просторијама Медицинског факултета у Новом Саду, Хајдук Вељкова 8, амфитеатар 1.

 

pdf-321 Програм рада

 

...

 
2. септембар 2011.
Обележен Дан установе

 

 

Центар за развој локалних услуга социјалне заштите Врање, као прва успостављена институција ове врсте у Србији, 2.септембра 2011. је прославила Дан установе.

 

Ова установа је фактички обележила 3 године функционисања. 
31. август 2011.
Увођење програма рада са починиоцима насиља у породици

 


Пројекат Борба против сексуалног и родно заснованог насиља и Министартство рада и социјалне политике организују конференцију "Увођење програма рада са починиоцима насиља у породици", која ће се одржати 6. септембра 2011. године, са почетком у 9:30 часова, у хотелу M Best Western, Булевар ослобођења 56а, Београд.


Као циљеви пројекта назначени су развијање и увођење системских решења у области сексуалног и родно заснованог насиља, јачање капацитета инстиутуција које се баве заштитом жртава насиља, али и  установљавање и примена механизма који обезбеђује поступање у складу са међународним стандардима и обавезама из домена заштите људских права у овој области. 


Један од циљева пројекта је и развијање сета препорука за поступање са починиоцима насиља и увођење програма рехабилитације за починиоце.


На конференцији ће бити говора о искуствима норвешког програма рада са починиоцима насиља у породици, АТБ (Алтернатив тил Волд).

 

 

 
26. август 2011.
Међународни научни скуп "Власински сусрети"

 

 

Завод за проучавање села, Српско удружење за социологију села и пољопривреде и Балканска асоцијација за социологију села и пољопривреде,  у сарадњи са Институтом за агроекономију Пољопривредног факултета у Земуну, Друштвом аграрних економиста Балкана и Културним центром у Власотинцу, организују XVII међународни научни скуп „Власински сусрети“ који ће се одржати 1. и 2. септембра 2011. године у Власотинцу и на Власинском језеру.

 

Главне теме овогодишњег међународног научног скупа су:

 

  • УЧЕСТВОВАЊЕ СТАНОВНИКА У ОБНОВИ И РАЗВОЈУ СЕЛА (пленарне седнице)
  • ПРЕДУЗЕТНИШТВО У СЕЛИМА (округли сто)

 

Према  до сада пристиглим пријавама, на скупу ће бити представљено преко  70 саопштења из Србије, Русије, Румуније, Бугарске, Грчке, Македоније, Црне Горе, Републике Српске и Хрватске.

 

Учесници Власинских сусрета социолози, социолози села, демографи, географи, етнолози, историчари, политиколози, психолози, педагози, учитељи, аграрни економисти, агрономи, економисти, урбанисти, правници, социјални и здравствени радници, свештена лица... ће мултидисциплинарним приступом са теоријског и практичног аспекта водити расправу и предлагати приоритете научног изучавања и ангажовања одговорних друштвених чинилаца.


pdf-321 Оријентациони програм рада

 

...

 
26. август 2011.
Становање уз подршку у Вршцу

  

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД
ЗА ОПШТИНУ ВРШАЦ
Дана: 19.8.2011.године
Улица: Жарка Зрењанина бр. 13
Телефон: централа/факс 013/839-696  
ПОЗИВНИЦА

 


На основу препознате потребе о бризи о младима који се осамостаљују и напуштају систем социјалне заштите и пројекта Републичког завода за социјалну заштиту "Становање уз подршку за младе који се осамостаљују", а који су подржали Републичко министарство рада и социјалне политике и Општина Вршац у суботу 27.08.2011. године са почетком у 12,оо часова у Вршцу, Рајачићева број 8/3, свечано ће се отворити простор адаптираног стана за ову намену.

 

Те вас позивамо да својим присуством увеличате свечаност отварања нове услуге коју ће развијати Центар за социјални рад за општину Вршац.

 

Срдачно,

 


                                                                   Директор
                                                             Миодраг Талпеш

 

...

 
25. август 2011.
Билтен о социјалном укључивању

 


Тим за социјалну укљученост и смањење сиромаштва објавио 8. Билтен о социјалном укључивању.   ...................................................................  


pdf-321 Преузмите докуменат

 

...

 
24. август 2011.
Правилник о намирењу потраживања

 

 

У циљу ефикаснијег спровођења Закона о социјалној заштити Министар Министарства рада и социјалне политике донео је Правилник о намирењу потраживања на основу исплаћене социјалне помоћи који је ступио на снагу 13.8.2011.


pdf-321 Преузмите докуменат

 

...

 
23. август 2011.
Састанак Међуминистарске радне групе

 

 

У склопу пројекта "Подршка локалним самоуправама у децентрализацији друштвених делатности" одржаће се састанак Међуминистарске радне групе и  то у   Аранђеловцу,  30-31. августа 2011, у хотелу  "Извор".


Током ова два дана предвиђено је да се дискутује о листама потенцијалних базичних индикатора у предшколским установама и образовању, као и о базичним индикаторима социјалне заштите за децу предшколског узраста и социјалне заштите на локалном нивоу.


Овај пројекат реализује Стална конференција градова и општина у сарадњи са Асоцијацијом локалних и регионалних власти Норвешке и Центром за либерално демократке студије, а уз подршку Министарства иностраних послова Краљевине Норвешке.


Пројекат је усмерен ка:

  • подршци локалним самоуправама да унапреде релевантне услуге користећи могућности које пружа нови законски оквир
  • оснаживању рада и утицаја локалних власти према централном нивоу у развоју следеће фазе процеса децентрализације

 

На скупу у Аранђеловцу биће присутни представници Министарства здравља, Министарства просвете и науке, Министарства рада и социјалне политике, Републичког завода за статистику, Републичког завода за социјалну заштиту, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, као и други учесници.