gototopgototop
Почетна страна Вести Архива вести из 2013. године
30. децембар 2013. Štampa
 
ДОНЕТА ОДЛУКА О ДОДЕЛИ РЕПУБЛИЧКИХ НАГРАДА ЗА 2012. ГОДИНУ
 
 

Комисија за доделу Републичких награда је једногласно донела Одлуку да се Прва Републичка награда у категорији појединаца за 2012. годину додели колегиници  БУРГУНД ЖЕЉКИ коју је номиновао већи број установа и институција из земље и иностранства.

 

Истовремено је Комисија донела одлуку да се не доделе друге награде у категорији појединаца за 2012. годину  јер су пристигли предлози неблаговремено упућени, док у категорији установа и организација није било предлога.

 

Донета је и Одлука о расписивању Конкурса за доделу Републичких награда за 2013. годину који ће ускоро бити објављен у часопису Актуелности и на интернет страници Удружења.

 

 

 
26. децембар 2013. Štampa
 
СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ДОДЕЛУ РЕПУБЛИЧКИХ НАГРАДА
 
 

У понедељак, 30.12.2013. године у Београду ће се одржати седница Комисије за доделу Републичких награда.

 

На тој седници донеће се одлуке о Републичким наградама за 2012. годину и одлука о расписивању новог Конкурса за 2013. годину.

 

 

 
16. децембар 2013. Štampa
 
УДРУЖЕЊЕ ПРУЖА ПОДРШКУ РАЗВОЈУ ЛОКАЛНИХ УСЛУГА
 
 
На управо окончаном конкурсу ресорног министарства, наше Удружење је добило прилику да реализује пројектни предлог "Развој социјалних услуга-пут ка побољшању положаја друштвено осетљивих група".
 
Ради се о пројекту чије је трајање омеђено на 6 месеци,а основна нит се састоји у покушају да у општинама у којима никада досада нису успостављане локалне социјалне услуге, према резултатима скорашњих истраживања (ЦЛДС, Мапирање услуга социјалне заштите у надлежности локалних самоуправа") покрене механизам дискусије на тему потреба за успостављањем социјалних услуга, са релевантним актерима (јавни, приватни и цивилни сектор).
 
Већ су успостављени контакти са Богатићем, а пројектне активности су усмерене на организовање неколико округлих столова и у другим локалним самоуправама, попут Лајковца, Лучана, Мионице и ...
 
У предвечерје јубилеја 20 година постојања Удружења стручних радника социјалне заштите Србије овај пројекат је свакако снажан стимуланс за још активнијим учешћем организације у креирању укупног квалитета система социјалне заштите.

 

 

 
9. десембар 2013. Štampa
 
ПРИ КРАЈУ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА УДРУЖЕЊА
 
 

Удружење је средствима обезбеђеним на конкурсу ресорног министарства од почетка априла приступило имплементацији пројекта "Ка систему квалитета у социјалној заштити".

 

Да подсетимо, пројекат је усмерен на побољшање квалитета стручних часописа у области имајући у виду и процес лиценцирања и потребу стручњака да објављују ауторске радове и стичу бодове у поступку обнављања лиценци. Заједно са Институтом за политичке студије из Београда обновљен је часопис" Социјална политика" (претходио је часопис "Весник рада) који излази од 1951. године.

 

Досада су објављена два броја часописа у издању поменутог Института и Удружења стручних радника социјалне заштите која су изазвала завидно интересовање укупне стручне јавности. Већ након првог,обновљеног броја Министарство просвете, науке и технолошког развоја је категорисало часопис у статус од научног значаја, ознака М 53!

 

Часопис је до сада промовисан у Врњачкој Бањи на једном веома посећеном стручном скупу у организацији нашег Удружења (почетак јуна 2013.) и у Деспотовцу приликом формирања Актива супервизора у социјалној заштити. Разуме се, информација о часопису се налази и на интернет страници Удружења!

 

Именовани су и верификовани од стране оба партнера (Института за пол.студије и Удружења стручних радника) Редакција и Савет часописа, као и Главни и одговорни Уредник и Заменик Главног и одговорног Уредника.

 

У току је припрема трећег броја часописа који ће се ускоро појавити пред стручном јавношћу, чиме ће се у суштини заокружити и целина предвиђених пројектних активности.

 

 

 
6. децембар 2013. Štampa
 
УСКОРО СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ДОДЕЛУ РЕПУБЛИЧКИХ НАГРАДА
 
 

У току су припреме за одржавање седнице Комисије за доделу Републичких награда која се свакако планира током децембра текуће године.

 

На тој скорој седници Комисије за доделу Републичких награда расправљаће се о предлозима и донети одлуке о додели Републичких награда за 2012. и истовремено донети одлука о расписивању Конкурса за доделу Републичких награда за 2013. у категоријама организација и појединаца из система социјалне заштите.

 

 

 
28. новембар 2013. Štampa
 
ФОРМИРАН АКТИВ СУПЕРВИЗОРА
 
 

У Деспотовцу је одржана конститутивна седница на којој је формиран Актив супервизора у социјалној заштити. За Председника Актива је изабран Милан Самарџија из Републичког завода за социјалну заштиту, а за Секретара је изабрана Мирјана Кнежевић, из Центра за социјални рад Вршац.
 

Изражена су очекивања да ће Актив супервизора утицати на даљи ток афирмације супервизијске подршке у центрима за социјални рад,и уопште у систему социјалне заштите, да ће покренути процесе регионалног и међународног повезивања са сродним асоцијацијама и доприносити уједначавању праксе и укупном положају супервизора.
 

Разматран је и предлог Пословника о раду овог новоформираног Актива у оквирима Удружења стручних радника социјалне заштите.
 

До краја јануара 2014. године очекује се израда Програма рада Актива супервизора за наредну годину.

 

 

 
15. новембар 2013. Štampa
 
АКТИВ СУПЕРВИЗОРА
 
 

Најављени, конститутивни састанак на којем ће се формирати Актив супервизора биће одржан у Деспотовцу, 27. новембра 2013. године.

 

Домаћин овог сусрета ће бити Центар за социјални рад из Деспотовца.

 

 

 
4. новембар 2013. Štampa
 
ТЕКУ ПРИПРЕМЕ ЗА ФОРМИРАЊЕ АКТИВА СУПЕРВИЗОРА
 
 

На основу иницијативе још од прошле године потекле од центара за социјални рад из Расинског и Рашког округа, управо су у току припреме за конституисање Актива супервизора у центрима за социјални рад.

 

Последње седмице новембра (у периоду од 25. до 29. новембра 2013.) окупиће се двадесетак супервизора са читаве територије Србије који ће уз подршку члана Управног одбора Удружења, Милана Самарџије и Секретара организације Жике Гајића одржати иницијални, конститутивни састанак и на тај начин означити почетак рада Актива супервизора.

 

Место и тачан датум одржавања овог иницијалног састанка ће бити накнадно утврђен.

 

 

 
25. октобар 2013. Štampa
 
ОБЈАВЉЕНА "СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА" БР. 2
 
 

Од скора обновљени часопис у издању Института за политичке студије и Удружења стручних радника социјалне заштите Србије пред читалачку публику нуди садржај другог по реду уздања у овој години.
 

Битна новина је и у томе да је одлуком матичног одбора Министарства просвете науке и технолошког развоја овај часопис категорисан као часопис од научног значаја, ознака М 53, дакле ово је заслужено већ после издања првог броја!
 

Основна тема овог броја који је приредио као Главни и одговорни Уредник проф. др Мирослав Бркић је усмерена на успостављање система квалитета у социјалној заштити.
 

На готово 150 страница читалац ће пронаћи десетине текстова и радова који третирају процесе стандардизације у социјалној заштити, прилог о етици социјалног рада и разматрање различитих појава, од проблема миграната у Македонији до положаја Рома у нашој земљи.

 

 

 
24. октобар 2013. Štampa
 
ЗАВРШЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ РЕПУБЛИЧКИХ НАГРАДА ЗА 2012. ГОДИНУ
 
 

Закључно са 16. октобром 2013. године на адресу Удружења пристигле су пријаве за доделу Републичких награда за ванредне доприносе у развоју социјалне заштите за 2012. годину.

 

Конкурс је био отворен 30 дана, а објављен је у "Актуелностима" и на интернет страници организације.

 

Ускоро ће заседати и Комисија за доделу Републичких награда и одлучивати о потенцијалним добитницима за 2012. годину.

 

 

 
14. октобар 2013. Štampa
 
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА УДРУЖЕЊА
 
 

Одржана је седница Управног одбора Удружења, а у раду седнице су учествовали и Председник Скупштине и Председник Надзорног одбора, поред 9 чланова УО и Секретара организације. Седница је одржана у Сремској Каменици у Установи "Дечје село", 11.10.2013.

 

Донете су одлуке у вези измена и допуна Финансијског плана за текућу годину, разматрана је реализација програмских активности и успостављен је механизам усмерен на интензивирање рада Актива (реафирмације неких већ успостављених и конституисање нових-Актив супервизора ).

 

Разматрана је и концепција скорих измена и допуна Статута у правцу успостављања јасних процедура (питање функционисања Сабора, питање замене чланова Скупштине у ситуацијама када изабрани члан престаје да то буде...).

 

Анализирана је и имплементација два пројекта Удружења и донети одговарајући закључци.

 

Донета је и одлука да се ускоро настави рад ове 6. седнице, јер нису размотрене све предвиђене тачке дневног реда (концепт обележавања јубилеја-20 година од оснивања и неке друге теме), али и да се на наредном окупљању, седници УО у проширеном саставу покрене расправа о стратешким правцина развоја Удружења у наредном периоду.

...

 

 
1. октобар 2013. Štampa
 
СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА УДРУЖЕЊА
 
 

Планирана седница Управног одбора Удружења ће се одржати 11. октобра 2013. године у Сремској Каменици, у Установи за децу "Дечје село". Почетак седнице се заказује за 13,00.

 

...
 
17. септембар 2013. Štampa
 
У ПРИПРЕМИ "СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА" БР. 2
 
 
У склопу реализације пројекта "Ка систему квалитета у социјалној заштити" који је од стране ресорног министарства поверен Удружењу, у штампу ће ускоро још један примерак скоро реафирмисаног часописа "Социјална политика".
 
Очекује се да до краја октобра буде дистрибуиран и презентован број 2 овог часописа, који се реализује у суиздаваштву Удружења и Института за политичке студије.
 
...
 
16. септембар 2013. Štampa

 

УСКОРО СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА УДРУЖЕЊА

 

У току су припреме за одржавање седнице Управног одбора Удружења и утврђивање могућег дневног реда.

Планирано је да се седница највероватније одржи 4. октобра 2013. године, а поред разматрања неких актуелних тема из рада удружења (измене Финансијског плана, реализација пројеката и сл.) у фокусу ће бити и разрада концепта обележавања јубилеја - 20 година од оснивања организације. На састанку ће се дискутовати и о дугорочној развојној политици Удружења и о стратешким циљевима организације у наредном средњорочном периоду.

Планирано је да то буде заједничка седница УО, Надзорног одбора, представника Скупштине Удружења и других релевантних тела.

 

 

 
3. септембар 2013. Štampa

 

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ РЕПУБЛИЧКИХ НАГРАДА ЗА 2012. ГОДИНУ

 

Управо је из штампарије преузет двоброј часописа "Актуелности", први у текућој години који садржи неколико текстова из којих се могу уочити трендови у институционалној заштити старих и деце и омладине у јавном сектору социјалне заштите.

Посебну пажњу скрећемо на текст Конкурса за доделу Републичких награда за 2012. који се налази у рубрици часописа "Из рада Удружења".

Текст Конкурса за доделу Републичких награда биће доступан и на интернет страници www.udruzenjesz.rs

Часопис ће наредних дана бити дистрибуиран чланицама Удружења.

 

 

 
2. септембар 2013. Štampa

НОВА ЧЛАНИЦА УДРУЖЕЊА

 

Сигурна кућа за жене и децу жртве породичног насиља из Ниша, установа основана одлуком Скупштине града Ниша постала је нови члан Удружења стручних радника социјалне заштите Србије.
 
 
 
12. јул 2013. Štampa

 

СЕДНИЦА АКТИВА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА

 

 

У Геронтолоском центру Младеновац  за 17. јул 2013. са почетком у 11,00 сати заказана је седница Актива здравствених радника запослених у социјалној заштити.
 

На дневном реду је анализа досадашњег рада Актива, питање положаја здравствених радника у систему социјалне заштите и неке актуелности у вези примене одређених подзаконских аката.

 

 

 
10. јул 2013. Štampa

 

ПОТПИСАН УГОВОР О ФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКТА

 

 

Министарство рада, запошљавања и социјалне политике одобрило је још почетком године, распоредом средстава из буџета, своту од 500.000,00 динара Удружењу.

 

Ових дана је и званично потписан Уговор који омогућава реализацију пројекта "Развој капацитета Удружења стручних радника социјалне заштите за преузимање активне улоге у реформисаном систему социјалне заштите у Републици Србији" који подразумева и покретање процеса стратешког планирања развоја наше организације. Пројекат ће бити усмерен и на реафирмацију рада Актива стручних радника, али и на формирање нових, попут Актива супервизора а на основу већ покренуте иницијативе.

 

У сваком случају предвиђена средства су свакако велики стимуланс даљем раду Удружења у времену када се приближава и двадесетогодишњица функционисања и деловања организације.

 

 

 
19. јун 2013. Štampa

 

УСКОРО КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ РЕПУБЛИЧКИХ НАГРАДА

 

 

У склопу саветовања које је недавно одржано у Врњачкој Бањи, одржана је и седница Комисије за доделу Републичких награда.

 

Том приликом је донета одлука о расписивању Конкурса за доделу Републичких награда за 2012. годину. Текст Конкурса ће ускоро бити објављен у часопису "Актуелности", двоброј 1/2 за 2013. годину који је у припреми и који би требао да буде дистрибуиран током јула месеца.

 

Истовремено ће текст Конкурса бити доступан и на сајту Удружења.

 

 

 
7. јун 2013. Štampa

 

ОБНОВЉЕН ЧАСОПИС "СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА"

 

 

На управо завршеном стручном скупу у Врњачкој бањи који је у фокусу имао примену Закона о социјалној заштити, промовисан је и нови, обновљени часопис "Социјална политика".

 

Социјална политика

 

Подсећања ради овај часопис је почео са излажењем давне 1946. године под називом "Весник рада", а од 1951. излази под садашњим називом. Као издавачи се појављују, Институт за политичке студије и Удружење стручних радника социјалне заштите Србије. Уверени смо да ће поред постојећих часописа и "Социјална политика" допринети даљој афирмацији теорије и праксе социјалне политике и социјалног рада.

 

 

 
3. јун 2013. Štampa

 

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРИМЕНУ ЗАКОНА О СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

 

 

У Врњачкој Бањи је почео стручни скуп који је окупио преко 400 учесника из јавног сектора, али и из приватног и цивилног.

Скуп под називом "Примена Закона о социјалној заштити" је у организацији нашег Удружења и у сарадњи са ресорним министарством, као и уз подршку других асоцијација и удружења.

 

vbanjaskup

 

Централна тема је почетак примене минималних стандарда услуга и процеса лиценцирања, као и наставак примене законских одредби у наредном трогодишњем периоду - Акциони план за примену ЗСЗ.

 

Врњачка Бања презентације...   Презентације...

Фото...   Фотографије...

 
 
22. мај 2013. Štampa

 

Стручни скуп

ПРИМЕНА ЗАКОНА О СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

- агенда -

.............................................. ........................................................................................................... . . . ..

 Strucni skup 03- 052013

 .....

 

 
21. мај 2013. Štampa

 

СТРУЧНИ СКУП У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

 

 

Врњачка бања ће бити домаћин најављеног стручног скупа, који ће се одржати у хотелу "Звезда" од 3. јуна до 5. јуна 2013. године.
 
Организатор скупа под називом "Примена Закона о социјалној заштити" је Удружење стручних радника социјалне заштите, а коорганизатори су Асоцијација центара за социјални рад и Удружење послодаваца установа социјалне заштите у сарадњи са ресорним министарством.
 
Приводи се крају дефинисање садржаја рада и очекујемо да ће позиви свим установама и организацијама социјалне заштите, као и цивилном и приватном сектору ускоро бити упућени.
 

 

 
15. мај 2013. Štampa

 

У СУСРЕТ СТРУЧНОМ СКУПУ - ЈУН 2013.

 

 

Удружење стручних радника социјалне заштите најављује одржавање Стручног скупа у периоду од 6. јуна до 8. јуна 2013. (прелиминарни датум). У сарадњи са ресорним министарством дефинише се садржај рада ,а важно је истаћи да се као коорганизатори у организацију овог Стручног скупа укључују и Асоцијација центара за социјални рад и Удружење послодаваца социјалне заштите.


Биће то прилика да се упознамо са коначним решењима везаним за минималне националне стандарде социјалних услуга, за процесе лиценцирања и професионалаца и организација, као и са неким изменама Правилника о стручним пословима у социјалној заштити. На овом скупу ће се говорити и о изазовима везаним за реализацију института усвојења, за трендове у развоју хранитељства и породичног смештаја, као и за неке друге актуелне теме у области система социјалне заштите.

Ускоро се може очекивати дефинисање структуре и садржаја саветовања, одређење места где ће се верујемо окупити велики број стручњака из свих сектора у социјалној заштити, дакле и из јавног, али и из цивилног и приватног сектора.

 

 

 
25. април 2013. Štampa

 

ПОДРЖАН ПРОЈЕКАТ УДРУЖЕЊА

 

 

На конкурсу које је расписало ресорно министарство за унапређење и издавање часописа у социјалној заштити, наше Удружење је конципирало пројекат и пратећу документацију која за циљ има досезање научног статуса часописа у издању организације.

Комисија је у конкуренцији још неколико удружења грађана донела одлуку да се подржи пројекат Удружења стручних радника социјалне заштите Србије, под називом "Ка систему квалитета у социјалној заштити". У међувремену је потписан уговор о реализацији пројекта, чиме је фактички отпочела и реализација пројектних активности које су предвиђене да трају до краја текуће године. Укупан буџет пројекта Удружења који је подржан од Министарства рада, запошљавања и социјалне политике износи 485.000,00 динара.
.....

 

 

 
23. април 2013. Štampa

 

ОДРЖАНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА

 

 

У Београду је 22. априла 2013. одржана редовна годишња Скупштина Удружења, у простору Геронтолошког центра. Седници је присуствовало око 70 учесника и чланова Скупштине. У првом делу рада Скупштина је разматрала и усвојила Записник са конститутивне седнице Скупштине одржане у оквирима Сабора на Дивчибарама 2011. затим су разматрани и усвојени Извештај о раду за 2012. и Извештај о финансијском пословању за 2012. У склопу рада Скупштине усвојени су и Програм рада за 2013. као и Финансијски план за текућу 2013. годину.

Донета је и одлука о верификацији чланства у Управном одбору за колеге и колегинице који су кооптирани у рад УО између две седнице Скупштине, услед повлачења из рада четворо изабраних колега и колегиница. Уместо Дупљак Џемаила, Анђелке Павловић, Србијанке Ђорђевић и Лајча Чабрића изабрани су у Управни одбор Удружења: Самарџија Милан (Републички завод за социјалну заштиту), Дражовић Светлана (ЦСР Краљево), Батричевић Нада (ЦСР Врбас) и Ана Фаркаш (ЦСР Ковачица).

По завршетку радног дела, одржана је свечаност уручивања ПОВЕЉА, додељених Републичких награда за 2011. годину установама и појединцима.

 .....

 

 

 
12. април 2013. Štampa

 

ПОЗИВ ЗА СКУПШТИНУ УДРУЖЕЊА

.............................................. ........................................................................................................... . . . ..

 pozivzaskupstinu2013slika

 .....

 

 

 
10. април 2013. Štampa

 

ЗАКАЗАНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА

 

 

Редовна, годишња Скупштина Удружења одржаће се 22. априла 2013. године, у Београду у Геронтолошком центру.
 
Скупштина ће имати радни део (разматрање извештаја о раду и пословању за 2012, разматрање плана рада и финансијског плана за 2013. годину) а у наставку ће се одржати свечаност уручивања Повеља добитницима Републичких награда за 2011. годину.

 .....

 

 
26. март 2013. Štampa

 

УСКОРО ГОДИШЊА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА

 

 

У току су припреме за одржавање годишње Скупштине Удружења која ће се одржати у априлу 2013. године и на којој ће се поред редовних активности (разматрање извештаја о раду и пословању и програмских докумената...) одржати и свечаност уручења Републичких награда, Повеља за 2011. годину.

Ускоро следи прецизније обавештење о месту, времену и дневном реду редовне годишње Скупштине Удружења.

.....

 

 
8. март 2013. Štampa

 

СЕДНИЦА УПРАВНОГ И НАДЗОРНОГ ОДБОРА УДРУЖЕЊА

 

 

Одржана заједничка седница Управног и Надзорног одбора Удружења и донете следеће одлуке:


1. Подржава се иницијатива да Удружење стручних радника социјалне заштите у сарадњи са Институтом за политичке студије из Београда размотри могућности и модалитете, да у склопу заједничке издавачке делатности, стручни часопис  "Актуелности" испуни критеријуме за стицање статуса научног часописа.

2. Утврђени су предлози Извештаја о раду за 2012. и Програма рада за 2013.

3. Утврђени су предлози Извештаја о финансијском пословању за 2012. и Финансијског плана за 2013.

4. Годишње Скупштина Удружења ће се одржати почетком априла текуће године
 
5. Утврђује се висина новчаног дела републичке награде за 2012. (следи Конкурс)
 
  • Прва Републичка награда за појединца    70,000,00 динара нето
  • Друга Републичка награда за појединца   50,000,00 динара нето
  • Трећа Републичка награда за појединца   40,000,00 динара нето
 

Годишњи износ чланарине за чланице (установе и организације) Удружења је 11,865,00 динара.

Годишњи износ чланарине за чланове појединце износи 1.200,00 динара.

.....

 

 
4. март 2013. Štampa

 

СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА

 

 

Најављена седница Управног Одбора Удружења ће се одржати 7. марта 2013. у Београду, у Републичком заводу за социјалну заштиту, са почетком у 14,00 сати.

.....

 

 
25. фебруар 2013. Štampa

 

УСКОРО СЕДНИЦЕ УО И НО

 

 

У јеку су припреме за одржавање седнице Управног и Надзорног одбора Удружења, на којима ће се разматрати и сумирати прошлогодишњи показатељи о укупном раду и финансијском пословању. Биће то прилика и да се заузму становишта о програмској оријентацији у текућој години и да се одреде оперативни циљеви и приоритети деловања организације.


Седнице УО и НО биће одржане у првој половини марта, а том приликом биће и организовано свечано уручење Републичких награда и Повеља, свим добитницима за 2011.годину. О тачном времену и месту одржавања најављених седница највиших органа и тела Удружења и свечаности доделе Републичких награда, ускоро следе прецизнија обавештења.

 

.....

 
4. фебруар 2013. Štampa

 

ИЗАШАО НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА АКТУЕЛНОСТИ

 

 

Часопис "Актуелности" број 7/8 за 2012. годину је управо преузет из штампарије и биће дистрибуиран чланицама Удружења почев од данас.

У електронској верзији часопис ће бити доступан стручној јавности и на сајту Удружења стручних радника социјалне заштите.

 

.....

 
18. јануар 2013. Štampa

 

АКТУЕЛНОСТИ БР. 7/8 2012. У ПРИПРЕМИ

 

 

Гост Уредник часописа "Актуелности", колегиница Благојевић Виолета, директорка Центра за породични смештај и усвојење Ниш је управо концептуализовала садржај последњег двоброја часописа за претходну годину. Очекујемо да се часопис појави и дистрибуира стручној јавности почетком фебруара месеца текуће године.


Поред низа стручних радова, анализа и искустава из праксе пажњу читалаца усмеравамо и на нови Правилик о критеријумима за доделу Републичких награда за допринос развоју социјалне заштите,усвојен током прошле године.